Història de la Rcb:
 
 

És evident que dels tres mitjans que integren Badalona Comunicació S.A., Ràdio Ciutat de Badalona és la més veterana i, en certa manera, el vaixell insígnia del panorama comunicatiu municipal.

Nascuda el juliol de 1981, ,RCB manté la responsabilitat d'haver desafiat el temps i haver sobreviscut a totes les adversitats. D'aquest nou projecte, RCB en sortirà beneficiada perquè es potenciarà la seva programació i s'invertirà en millores tècniques tant dels estudis centrals com dels equips necessaris per les trasmissions esportives a l'exterior.

Els serveis informatius sempre han estat un puntal dins de l’emissora, informant de Badalona des de Badalona, amb connexions en directe cada vegada que ha estat convenient. Uns serveis informatius que han anat creixent fins a l’actualitat, que compta amb 2 informatius diàris – 8h, i les 23h- que ens acosten les notícies més rellevants de la nostra ciutat. Actualment, són quatre les persones que formen part dels serveis d’informatius d’RCB: Mar Martínez, Mercè Roura, Gemma Solà i Gemma Liñán, comptant també amb la col·laboració de periodistes en etapa de formació.

La programació ha tingut sempre un magazín d’actualitat als matins, amb formats diversos, però centrat sobretot en el desenvolupament diari de la informació de la ciutat, i un altre a les tardes, amb uns continguts més socioculturals. Uns magazins que van anar assolint importància durant la dècada dels noranta. Programes com Les boges d’abril, amb Cristina Manso, Lídia Heredia i Jordi Abril, el clàssic Matins al punt de Joan Torruella i Fina Ruaix o Això va així amb Quim Olivares encara són recordats per molts dels nostres oïents. Els temps canvien i la marxa de molts companys va propiciar l’arribada de nous professionals com ara Marta Sànchez, que va substituir a Fina Ruaix en la conducció del programa d’actualitat Badalona al dia o Mar Martínez amb L’últim avís, substituint a Quim Olivares

Actualment, encara es manté la uniformitat de magazins d’actualitat al matí, amb el programa Bdn, dirigit i presentat per Núria Coll, el i Truca’m més tard, que ens apropa la cultura més variada de la mà de Gina de Tera.

Des del primer dia d’emissió, la música ha estat sempre una peça clau en totes les graelles de la programació de Ràdio Ciutat de Badalona. Una aposta rotunda per la qualitat i la diversitat. Música de tot el món, com ara el Git Sangit, amb música indopakistanesa, l’Alcántara, amb música àrab, i de totes les èpoques omplen la graella del 94.4 des de sempre.
L’ Ábrete de Orejas de Juanjo Zambrano un programa que va començar com un programa cultural per acabar sent un programa dedicat totalment a l’actualitat musical, el Boulevard Pop, de Ferran Amado, dedicat al món del pop-rock, prenent especial atenció als grups nacionals i locals, el Safari Pop de Josep Barberà, amb els ’60 com a tema central són uns dels grans clàssics de Ràdio Ciutat de Badalona, amb més de 10 anys d’història.

Un altre clàssic sense cap mena de dubte és el programa de Curro Gadella Abánico de Cantares, completat els diumenges per Hora flamenca, dedicat exclusivament al món del flamenc. Un programa que va viure els inicis de veus tan representatives com ara els de Mayte Martín o Miguel Poveda.

És un fet demostrable que Badalona ha estat i és una ciutat esportiva, en el sentit més ampli de l’expressió. No és menys cert que el món de l’esport i el de la radiodifusió han anat molt lligats des de sempre. Amb aquestes condicions prèvies, el tractament de les qüestions esportives a RCB no podia ser d’altra manera que com s’ha fet des dels inicis.
Una important injecció de recursos econòmics va permet fer un bon desplegament dels esdeveniments esportius més rellevants. Uns desplegament que van fer possible que Ràdio Ciutat de Badalona fos present en tots els moments històrics per a l’esport badaloní, com l’apoteosi de la lliga Europea el 1994 i recentment l'ascens del Badalona a la segona divisió B.
En el decurs dels més de vint anys d’història, la programació específica d’esports ha agafat progressivament més pes en el conjunt d’hores d’emissió, amb espais diaris Sempre Esports, amb tot un conjunt de professionals dedicats exclusivament als esports.

 

   
  Producció per Badaweb.com i manteniment Jordi Coloma.