QUI SOM? :
 
 

QUÈ ÉS BADALONA COMUNICACIO?

Fins ara, l'empresa municipal Ràdio Ciutat de Badalona, S.A. (RCB) gestionava únicament l'explotació de l'emissora de ràdio municipal. L'assumpció de noves responsabilitats en l`àmbit de la comunicació local -posada en marxa de Televisió Badalona, l'elaboració de la revista d'informació local Bétulo i la configuració de la pàgina web-demanaven una organització empresarial més àmplia que donés resposta a les necessitats derivades dels nous productes informatius que s'elaboraran.

Així, el Consell d'Administració de RCB i la Junta General d'Accionistes (el Ple municipal) van aprovar canviar el nom de l'empresa i els seus objectius. Es va decidir crear l'empresa municipal Badalona Comunicació S.A., que ja ha substituit l'antiga empresa RCB S.A. D'aquesta manera s'ha aconseguit el marc adequat on portar a terme els objectius marcats en el programa de govern pel que fa a l'àmbit de la comunicació.

L'objectiu bàsic de Badalona Comunicació S.A. és potenciar els canals d'informació de l'Ajuntament de Badalona vers els ciutadans, i a l'inrevés ja que s'ampliaran els espais informatius que posin en contacte els ciutadans amb els responsables polítics de la ciutat. En el moment de constituir-se, Badalona Comunicació S.A. va tenir com a fita més immediata posar en marxa Televisió Badalona (ho va fer el 14 de febrer de 2000), treure el primer número de la revista d'informació local Bétulo (ho va fer el 29 de febrer de 2000) i potenciar Ràdio Ciutat de Badalona, l'emissora que s'ha convertit en un mitjà de referència local.

Badalona Comunicació S.A. treballa en estreta col.laboració amb el departament de Comunicació de l'Ajuntament de Badalona, el canal d'informació institucional. Així, la nova empresa complementarà els actuals serveis que ofereix el departament de Comunicació donant a coneixer pels tres mitjans municipals disponibles tota la informació que es generi a l'Ajuntament. Tot i això, els tres mitjans municipals -ràdio, televisió i revista-no es limitaran, com ja succeeix ara amb la ràdio, a donar només informació institucional sinó que els seus programes i seccions abastaran informació general badalonina.

La nova empresa es dota d'una estructura comercial, que pugui suportar part del cost d'explotació, estalviant diners a l'erari públic. Badalona Comunicació S.A. vol potenciar les col.laboracions de tota mena amb els diversos departaments de l'Ajuntament per poder portar a terme actuacions que consolidin la vertebració de la nostra ciutat. A títol d'exemple, es volen ampliar les col.laboracions amb l'Àrea de Cultura, Joventut i Esports, el Conservatori Professional, el Museu de Badalona o el departament de Turisme amb l'objectiu de promocionar conjuntament les activitats que aquests organismes portin a la pràctica.

Badalona Comunicació S.A. vetllarà per la pluralitat i el respecte de les opinions en tots els àmbits. L'objectiu és donar a conèixer als ciutadans totes les opinions polítiques que hi ha a la ciutat a través d'entrevistes, debats i reportatges tant a la ràdio municipal com a la televisió i a la revista d'informació. La nova empresa de comunicació vol ser el punt de referència informativa de les organitzacions, associacions, centres culturals, recreatius i entitats esportives que hi ha a Badalona.

Finalment, i seguint la política de participació ciutadana defensada per l'equip de govern, l'alcaldessa de la ciutat, Maite Arqué, té el seu espai propi a Ràdio Ciutat de Badalona i, més endavant, a Televisió Badalona on atendrà les preguntes, queixes i suggeriments dels ciutadans i a la revista Bétulo. Aquest espai mensual a RCB ha obtingut una excel.lent resposta dels oients.

 

 

 

   
  Producció per Badaweb.com i manteniment Jordi Coloma.